Rode mul

Lengte/gewicht:
De mul is een vis van gemiddeld 25 cm, maar kan een lengte van meer dan 40 cm en een gewicht van maximaal 1 kg bereiken.

Leefgebied:
Mul komt voor in de Noordzee, het Kanaal en overal in het gebied van de Middellandse Zee, de Oostelijke Atlantische Oceaan en de Zwarte Zee. In scholen boven zandbodems of modderige bodems, op een diepte van 100 m.

Verkrijgbaarheid:

Bereiding:
Mul heeft een delicate smaak. Met name de lever smaakt erg lekker. Deze laat men dan ook vaak zitten om de smaak te verhogen. Mul wordt soms in filet verkocht, maar deze vis kan vrij gemakkelijk schoongemaakt worden. Eenmaal gefileerd kun je de mul op de velkant bakken.
Doordat het visvlees stevig is en matig vet is het ook een uitstekende vis voor op de barbecue.

Hele vis:
15 minuten op 180 graden in de oven.
5 a 10 minuten op de barbecue in een visklem.

Filet:
10 minuten op 180 graden in de oven.
6 a 8 minuten in de pan.
6 minuten op de barbecue in een visklem.