Dorade Royal (Zeebrasem)

Lengte/gewicht:
Vrouwtjes: 30 cm, mannetjes 40 cm.

Leefgebied:
Middellandse zee en de warme Oost-Atlantische oceaan, van Zuid-Afrika tot Scandinaviƫ. Zomergast in de Noordzee.
Op een diepte van 700 m in zoet, zout als brak water voor en vooral bij rotskusten waar ze mosselen ‘plukken’.

Verkrijgbaarheid:
Hele jaar door.

Bereiding:
De dorade of zeebrasem heeft een stevige, volle smaak. Beide soorten kunnen het beste gestoofd, gebakken, gegrild of gefrituurd worden. Hele dorade in zoutkorst of dorade van de barbecue zijn ook geliefde bereidingen. En bovendien perfect voor de zomermaanden, want je hebt er zo weinig werk aan.

Hele vis:
20 minuten op 180 graden in de oven.
10 a 12 minuten op de barbecue in een visklem.

Filet:
15 minuten op 180 graden in de oven.
8 a 10 minuten in de pan.
6 a 8 minuten op de barbecue in een visklem.